9.2 C
София
понеделник, 18 октомври 2021 г.

Разкриха кого е опитала да подкупи Татяна Дончева

Радостин Василев, сн. БГНЕС Архив

Депутатът от „Има такъв народ“ Радостин Василев е бил обект на опита на заместник-председателката на парламента Татяна Дончева за подкуп. На 12 август Дончева, която е виден представител на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме! “, в 17:30 ч. отива в офиса на Василев, за да го убеждава да разцепи групата на партията и ако нейната партия получи третия мандат от президента, да може с тези гласове да реализира правителство.

Разкритието направи председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов в предаването „Студио Хъ“ по телевизия 7/8 ТВ, съобщава бТВ.

Преди дни Дончева категорично отрече обвиненията и ги нарече „смехотворни“.

„Когато стана ясно, че няма да реализираме кабинет, получих поредица от обаждания от г-жа Татяна Дончева, с която се познавах бегло преди това, защото тя е наказателен адвокат на клиенти, на които аз съм граждански адвокат. Познавахме се професионално, но не и лично. Потърси ме 2-3 пъти по телефона, среща ме в Народното събрание и ме помоли да се видим на дискретно място. Съответно аз веднага ти споделих (на Тошко Йорданов – бел.ред.)“, разказа Василев.

Той допълни, че в партията са го обсъдили внимателно и са решили той да се срещне с Дончева. По думите му най-вероятно тя се е насочила към него, защото той е един от малкото депутати, които тя познава от преди това, като колега адвокат и може би защото през последните месеци „е имал авторитет като един от лидерите в парламентарната група на „Има такъв народ“ и допълни, че видеокамерите пред офиса му са заснели  как тя влиза и излиза от него на 12 август.

„Проведохме разговор около два часа, в който тя може би около час ми обясняваше колко огромно задкулисие има зад „Има такъв народ“. Наричаше г-н Слави Трифонов „трубадур на мафията“, как сценаристите са „тамагочита“, как моето място не е там. Каза, че зад Трифонов стоят десетки лица, като се започне от Орлин Алексиев, Маджо“, каза още депутатът.

По думите на Василев Татяна Дончева му е казала, ако могат да бъдат отцепени 20-30 депутати, за да гласуват извън политиката на „Има такъв народ“.

„500 k“ е пишело на листчето, което Дончева държала пред себе си и пишела имена на знакови лица от групата на „Има такъв народ“, сред които експертът Иван Хиновски, зам.-председателката на групата Виктория Василева, самият Радостин Василев и председателката на Народното Събрание Ива Митева, но в последствие задраскала името ѝ.

Минута, след като го е видял, Василев казал на Дончева, че това няма как да се случи.

Дончева обаче не предложила словесно на Василев пари, нито му е показвала листчето пред лицето. „Не мога да кажа, че тя ми е предлагала подкуп. Стана ми неприятно от цялата история.

Нито знаем дали това са пари за един депутат, нито знаем дали това въобще са пари, но е естествено нормалните хора да си помислят това“, добави той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html