13.9 C
София
вторник, 19 октомври 2021 г.

Златната Стойка Кръстева окачи ръкавиците

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева обяви, че слага край на боксовата си кариера на ринга. Златната ни медалистка в кат. до 51 кг, която е носител на още две европейски титли, както и на два сребърни медала от световни първенство, взе решение да се отдаде на треньорска кариера.
„Събрахме се с целия екип и обсъдихме ситуацията. Взехме решение да прекратя кариерата си като състезател и да се отдам на треньорска дейност. Преценихме, че вече е късно да стартирам подготовка за световното първенство, което ще е през декември, защото вече трябваше да съм започнала тренировъчен процес и да съм в залата. Взех решението и ще продължа с работата си като треньор. Освен това смятам да обърна по-голямо внимание на съпруга си и семейството си“, обоснова решението си Стойка. 35-годишната гордост на българския бокс вече води занимания с над 80 деца към боксов клуб „Локомотив“ София и спортното училище „Неофит Рилски“ в столицата. Тя и нейният личен треньор Борислав Георгиев са преподаватели там, като ще продължат работата си.
В същото време стана ясно, че в плевенското село Върбица създават олимпийски парк в чест на Стойка. Проектът вече е представен за обществено обсъждане. „Той е единствен по рода си и изработен безвъзмездно от ландшафтен архитект Ивайло Гогов във връзка с олимпийския златен медал на Стойка Кръстева, популяризирала селото ни“, съобщиха от кметството.
В основата на проекта са петте олимпийски кръга, във всеки от които са проектирани детски площадки, спортно съоръжение и озеленяване. Проектът обхваща територия от около 2 декара площ.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html