9.6 C
София
неделя, 17 октомври 2021 г.

Турнето на Лили Иванова пред провал?

Концертите на Лили Иванова от тазгодишното й турне са на път да се провалят заради новата вълна от ковид. До момента примата е изнесла само един концерт във Варна, но й остават още 6, последният от които би трябвало да е на 16 декември в София. Дали обаче изобщо ще се състои, дори самата Лили не знае. Всички изяви от турнето, с изключение на тази в Пловдив, се провеждат в зали заради метеорологичните условия, а именно представленията на закрито

попадат под строги ограничителните мерки.

Към момента по заповед на служебния здравен министър Стойчо Кацаров всякакви подобни мероприятия могат да се провеждат при 50% от капацитета на салоните. Съответно на Лили ще й се наложи да пее пред наполовина празни зали. По-големият проблем за примата обаче е, че тя ще бъде сериозно ощетена финансово, тъй като може да продаде само половината места. Заради сложната икономическа обстановка

Иванова не може и да увеличи цените на билетите,

с което да компенсира намаления капацитет. В момента те се продават на цени между 30 и 80 лева. По-скъпи са пуснати единствено в София, където най-високата сума за пропуск е 200 лв. Освен това досега Лили организираше мащабни турнета с поне 10 концерта, а засега са планирани едва 7 изяви.

Същевременно разходите на звездата ще си останат същите и няма да намалеят наполовина, както приходите.

Лили трябва да плати наемите на залите,

звук и осветление, хонорарите на бенда, път и престой по градовете. Отделно и този път няма да пести средства за външния си вид и с нея ще пътува специален екип, който да се грижи за перфектната й визия. Примата на естрадата със сигурност няма да излезе на минус в края на турнето, но категорично няма да спечели толкова, колкото във времената преди коронакризата.

Иванова е изправена и пред още един проблем – билетите за концертите й все още не са напълно разпродадени. Според интернет портала, в който се предлагат пропуските, за всички предстоящи изяви на примата все още има немалко свободни места.

Най-много са незаетите седалки за спектакъла в София,

което е абсолютен прецедент. Допреди година и половина билетите за концертите й се продаваха като топъл хляб и свършваха за няколко седмици. Заради това тя редовно организираше по два последователни спектакъла в столицата. Сега обаче голяма част от хората, особено по-възрастните, изпитват страх да ходят на масови мероприятия, тъй като броят на заболелите непрекъснато се покачва. Освен това мнозина се притесняват да си купят билет за концерт, който след седмица може да бъде отменен.

Досега Лили два пъти отменя турнето си заради коронавируса и реално не е излизала на голяма сцена от края на 2019. Затова сега решила да извиси глас независимо от трудностите.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html