12.1 C
София
вторник, 19 октомври 2021 г.

Борисов: Всичко е подчинено Радев да стане президент, всичко е за благото на Радев

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов свика брифинг, за да отправи нови критики към президента и служебното правителство.
„С какво право мен ме глобиха 300 лв. с игумена на Рилския манастир, а тези хора ходят без маски в парламента“, попита в началото на брифинга Бойко Борисов, показвайки снимки на Асен Василев и Стойчо Кацаров в парламента.

„Защо нас ни глобяваха, защо изискват от ресторанти, бензиностанции хората да спазват маските, а те се разхождат в парламента като някакви извънземни богове. Че са богове, разбрахме. Кацаров, или плати глоба, или ми върни парите. Ето те изобличен. И всичките му лъжи са изобличени“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Никъде нищо няма да се затваря, само в България, защото Кацаров и Радев проспаха ваксинацията. Защото Кацаров си отива на море. Радев вместо да даде пример как се ваксинира – даже не знаем имунизиран ли е или не“, заяви Борисов.

Отдавна сме президентска република, каза още Борисов и отново нарече президента Румен Радев „диктатор“. „Радев в момента самоубива следващото редовно правителство“, посочи той.

Всичко е подчинено Радев да стане президент, дали държавата след това ще фалира, всичко сега е за благото на Радев.

Борисов отправи обвинения и за актуализацията на бюджета и призова управляващите да кажат, че актуализацията на бюджета изисква увеличение на данъците. „Страшно е, когато заложиш в бюджетните прогнози да няма приходи, а разходите да се вдигнат с милиарди. Изходът от това е или да теглим огромен дълг или да плащаме с данъци. Не си купувайте на Радев изборите с тези пенсии. Излезте и кажете – данъците трябва да се вдигнат с толкова процента, иначе този бюджет няма да се изпълни“, каза Борисов.

„Аз съм го изживял. Аз в такъв годеж няма да участвам. Това с постната пица на Дянков, след като фалира КТБ. Тогава бяхме толкова яки, че народът ни вярваше и удържахме. Ще дойде време след януари, февруари и март и пенсията може да стане 3 долара, както беше при Жан Виденов. Надявам се, че Европа няма да ни разреши да стигнем дотам. Те се избиват за ваксини, а ние даряваме. Поне нека се дарят, да не отиват зян“, каза Борисов.

Дано съм лош пророк, но досега каквото съм казал, все е станало, добави той.

Лидерът на ГЕРБ смята, че трябва „да забравим за еврозоната“. „Това ви го гарантирам, защото аз съм вкарал България в чакалнята, заедно с моя екип и в Европейския банков съюз“, категоричен е Борисов.

 

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html