10.5 C
София
събота, 16 октомври 2021 г.

„Има такъв народ“: Дончева е „прасенце-касичка“ в политиката

Филип Станев, Има такъв народ, кадър Нова телевизия

„Когато си затворя очите и мисля за Татяна Дончева, си представям прасенцето-касичка на българската корупционна схема в политиката”. С тези думи пред Нова телевизия коментира Филип Станев от „Има такъв народ” скандала между партията на Слави Трифонов и Дончева.

„Цялата ситуация е изключително интересна не заради друго, а защото обяснява до голяма степен събитията в този парламент. Имам предвид моралните качества на действащите депутати и в много парламенти назад. Тези събития се случват точно благодарение на политически играчи като госпожа Дончева”, каза още Станев.

Той припомни и факти от нейната кариера:

„Когато тя оглави „Движение 21” и се превърна в ярък боец срещу Бойко Борисов, малко след това го покани на конгрес на движението си и само дето не се целунаха. Ще ви припомня за една коалиция между нея и Румен Петков, който по неин адрес беше казал, че тишината в спалнята ражда чудовища. Тя после се коалира с него, някак му прости тези думи. Но трябва да се върнем още по-назад, в далечната 1992 г., когато Дончева като част от тогавашната Софийска прокуратура бива отстранена по настояване на тогавашния главен прокурор Татарчев за липса на професионални и морални качества. Госпожа Дончева, с игрите които играе през годините, се превърна в еманация на това, което се нарича „политическо дилърство”, „търговия с влияние”, „желание за разцепване на групи”. Тя самата много обича да се скрива зад маската на епитети, които слага на хората”, заяви Станев и посочи, че неколкократно е обидила председателят на парламента Ива Митева. Според депутата от ИТН има и други „такива играчи” в този парламент.

Според него Дончева е „недолюбвана” дори и в собствената си коалиция. Причина за мнението му са изказвания на други членове на „Изправи се БГ! Ние идваме!”.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html