9 C
София
понеделник, 25 октомври 2021 г.

Отбелязват 20 години от „11 септември“ с изложба

Снимка: Столична библиотека

Посолството на САЩ в България и Столична библиотека представят изложбата „11 септември 2001 г. – Денят, който промени света“.

На 11 септември тази година се навършват 20 години от един от най-разрушителните световни атентати – в Ню Йорк и Вашингтон. Този ден остава като трагична дата в американската история, променил безвъзвратно живота на хиляди хора. В атентатите загиват почти 3 хиляди души, невинни цивилни жертви от 90 държави, а ранените са 6 хиляди. Загиват също така и много полицаи, пожарникари и други участници в спасителните операции.

Документалната изложба „11 септември 2001 г. – Денят, който промени света“ представя терористичните атаки в Ню Йорк и Вашингтон чрез фотоси и текстове – живи свидетелства на оцелелите участници в трагичните събития, автентичните лични истории на американци и чужденци, оцелели при нападенията, съобщават от Столична библиотека.

В експозицията са включени 14 пана с архивни фотоси и изображения на артефакти от постоянната колекция на Национален мемориал и музей на 11 септември в Ню Йорк, който бе открит на 11 септември 2011 г. на мястото на двете разрушени кули близнаци.

Изложбата може да бъде разгледана от 8 до 15 септември 2021 г. в Мраморното фоайе – партер, Централна сграда на Столична библиотека.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html