9 C
София
понеделник, 25 октомври 2021 г.

БСП приключи с парламента, пак погва Борисов

Александър Симов, БСП, кадър БНТ

Понеже т.нар. партии на протеста са се провалили, БСП влиза мощно в новата предизборна кампания с амбицията тя да изчегъртва модела „Борисов“. Това стана ясно от думите на депутата от „БСП за България“ Александър Симов в предаването „Денят започва“ с Георги Любенов по БНТ.

„Ние показахме, че сме партията, която търси диалога, опитва се да направи така, че всички партии, извън ГЕРБ и ДПС, да седнат да поговорят не за това какво ги разделя, а къде са общите теми, по които можем да направим нещо“, каза Симов.

„За съжаление, срещу нас имаше стена от конфронтация, неразбиране, явна политизация и резултатът е, че отиваме на трети парламентарни избори в рамките на шест месеца. Партиите на протеста се провалиха в опита да дадат алтернатива на модела „Борисов“, провалиха се в това да си говорят една с друга, да потърсят общото“, отбеляза червеният депутат.

Той оприличи парламента на психиатрия, останала без лекарства: „Никой не говори за прословутото изчегъртване на Бойко Борисов. Ние се занимаваме само с вътрешнопарламентарната кухня, кой кого е нарекъл предател, продажник. В тази атмосфера парламентът прилича на психиатрия, останала без лекарства“.

Александър Симов обяви, че БСП не се страхува от евентуална партия на Асен Василев и Кирил Петков: „Ние ще следим този процес, нормално е да го следим. Нормално е да видим дали в България не се оформя поредния политически балон.“

На въпрос има ли условия, при които името на кандидат-президента на БСП да е различно от Румен Радев, Симов отговори: „Не виждам такива условия, не виждам как ще стане това. Ние имаме решение за подкрепа на Румен Радев. Не смятам, че към момента той е демонстрирал нещо, с което да преоценим своето разбиране“.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html