3.5 C
София
сряда, 20 октомври 2021 г.

Радев свиква избори 2 в 1 на 14 ноември

кадър БНТ

Президентът Румен Радев обяви, че ще разпусне Народното събрание максимално бързо в съответствие с реда и изискванията на Конституцията.

Изборите ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември, каза държавният глава по време на посещението си в Плевен, където участва в отбелязването на 144-ата годишнина от началото на Третия щурм за освобождението на града.

Президентът аргументира решението си за избори 2 в 1 с това, че по този начин ще бъдат спестени разходи на хазната и време на избирателите.

Явно е, че двете кампании за Народно събрание и за президент, ще текат по едно време и ще се слеят. Аз съм убеден привърженик на надпартийното съгласие и ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи. Мисля, че тази кампания ще бъде и още един ориентир за българските избиратели за това кои партии и политици работят за бъдещето и кои бранят корупционните схеми, допълни президентът.

Подкрепям личности, а не партии и не съм упълномощил никой да говори от мое име, коментира президентът по въпроса за нов политически проект на служебните министър Асен Василев и Кирил Петков. Аз съм заедно с тези хора и за тези години се убедих че мога да разчитам на тях, допълни Радев.

Той отказа да коментира дали ще има промени в състава на служебния кабинет.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html