11.8 C
София
четвъртък, 28 октомври 2021 г.

Ирина Винер се оправдава пред Путин за загубата от България

Шефката на руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер  – Усманова  се оправда пред президента на Русия Владимир Путин за загубата на титлите в индивидуалната надпревара и при ансамблите на олимпийските игри в Токио това лято. Както е известно израелката  Линой  Ашрам  спечели в индивидуалния многобой, а ансамбълът на България се поздрави със златото, като не остави никакво съмнение в превъзходството си над руските гимнастички.

“На всички е известно и това не е тайна, че сега олимпиадите са политическо мероприятие. Да вземем за пример художествената гимнастика. Нашият спорт закрива олимпиадата. Вече е известно, че Великобритания има 22 златни, а Русия – 20 – златни медала. От 20 години печелим олимпийските игри, световните първенства, а половин месец преди игрите – и европейското първенство. И какво стана на олимпиадата? Губим без никакво основание. Грешките на конкурентите ни бяха очевидни, но те станаха шампиони. В същото време губим два златни медала. Ако ги бяхме спечелили, Русия щеше да е на четвърто, а не на пето място. Това е именно политиката. Затова трябва да издигаме начело на спорта хора, които ще се борят за Русия, а не да мислят само за себе си”, каза Винер пред Путин на заседанието на Съвета по развитие на физическата култура и спорта.

“Хубаво. Ние всички съчувстваме на вашите момичета, за това, което се случи. Това е тема, която трябва да обсъждате с президента на олимпийския комитет и министъра на спорта. Трябва да се борите за обективно съдийство и това не се отнася само за художествената гимнастика. Това не са някакви военни учения и трябва да има прозрачност. Но това е голяма тема и няма да влизаме сега в подробности”, каза Путин в отговор на Винер .

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html