9 C
София
понеделник, 25 октомври 2021 г.

Даниел Митов отрича той да е кандидатът на ГЕРБ за президент

Даниел Митов, ГЕРБ, кадър БНТ

Най-важното за кандидатурата на ГЕРБ за президент е да бъде човек, който може да победи Румен Радев на изборите. Това заяви пред БНТ заместник-председателят на партията Даниел Митов.

По повод разпространените слухове, че той ще бъде номиниран в борбата за президентското място, Митов категорично отрече. „Не съм аз. Не знам откъде тръгна тази история. Има още малко време – ние водим разговори със структурите и в изпълнителната комисия, допълни Митов, без за издаде повече подробности.

Що се отнася до сегашния обитател на „Дондуков“ 2, Митов каза, че всички проблеми в държавата и с политическата класа се трупат на гърба на президента Румен Радев. „В момента изглежда, че той няма никаква алтернатива, но когато се появи такава, ще видим. И президентът Петър Стоянов изглеждаше непобедим, а хората гласуваха за Георги Първанов“, припомни Даниел Митов.

Видяхме до какво водят разделителните червени линии – до нестабилност, скандали, взаимни обвинения, така че ясно е, че червените линии не могат да бъдат фетишизирани, да бъдат някакъв лакмус, през който да мериш отношение към другите партии. Червените линии могат да бъдат разделител за ценности, посочи Митов. Партиите са изградени на базата на някаква политическа философия, зад която седят граждани, избиратели и именно на тази база трябва да се разглеждат политики и да се търсят компромиси, смята той.

Аз като човек със семейство виждам, че от магазина вече не можеш да излезеш без да похарчиш 50 лв. за елементарни неща, това започва да става проблем за семействата, за хората. Трябва да има стабилно правителство, за да бъдат овладени повишенията на цените, така че има много неща, които не могат да бъдат овладени от служебен кабинет, обясни още Митов.

Той посочи като пример и действията на служебния финансов министър Асен Василев, който преди актуализацията дошъл в парламента и „размахал“ една презентация. Поканил по един представител на парламентарна група, показал една презентация и така си мисли че е направил необходимото. Трябваше да разговаря с всяка парламентарна група, да си представи идеите, да изслуша другите мнения, какво искат, допълни Митов.

Според него, сред партиите на протеста се наблюдава т.нар. синдром на пенсионирания Св. Георги. Партиите на протеста някак не разбраха, че са постигнали определена цел, че са влезели в парламента и пренесоха там барикадите. Не разбраха, че там вече е друга среда, че трябва да уважават вота на другите избиратели за останалите политически партии и не могат да си избират с кога да разговарят, смята Митов. Политиката всички срещу ГЕРБ е безплодна, импотентна и не води до нищо, категоричен е заместник-председателят на партията.

За реформа в правосъдието имаме цяла глава в програмата си. Просто трябва да седнем и да разговаряме с останалите партии, за да направим цялостна, философски свързана реформа, която включва всичко, обясни той.

Даниел Митов бе категоричен, че Бойко Борисов е и остава лидер на ГЕРБ. Ние си имаме лидер, казва се Бойко Борисов, той си е лидер на партията. Моето мнение е, че той трябва да си води листа като лидер. Хората гласуват за това лидерство и това е най-голямата партия. Г-н Борисов е казал кои са хората, които да преговарят с другите… Ще видим каква ще е конфигурацията на следващите избори, но със сигурност трябва да има правителство, посочи Митов.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html