23.2 C
София
понеделник, 8 август 2022 г.

Хаджигенов: Има препоръка да бъде отстранен и разследван директорът на НСО

„Във вторник или в сряда е възможно измененията в закона за Националната служба за охрана, с които се предвижда ограничаване на броя охраняемите лица до президента, председателя на парламента и премиера, да влязат за разглеждане в пленарната зала“, каза Николай Хаджигенов от ИБГНИ пред БНР.

„В предложенията има препоръка да бъде отстранен и разследван сега действащият директор на НСО, за унищожаване на записите от протестите. Има и други препоръки по отношение и на МВР и прокуратурата. Софийската градска и Върховната прокуратура, откакто Иван Гешев е прокурор, водят своя мълчалив протест“, каза още Хаджигенов.

Миналата година президентът Румен Радев назначи полк. Емил Тонев за временен шеф на Националната служба за охрана след освобождаването на титуляра ген. Красимир Станчев. Тонев бе негов заместник. До оставката на Станчев се стигна след скандала около морските сараи на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган край Росенец.

Три комисии ще заседават извънредно днес – по промените в закона за съдебната власт, по измененията в закона за Националната служба за охрана и по установяване на събитията около употребата на сълзотворен газ срещу протестиращи миналото лято.

Идеята е, че парламентът трябва да продължи да работи по тези три важни промени в законодателството.

По думите на Хаджигенов президентът трябва да събере сили и да остави Народното събрание да разгледа тези законопроекти.

 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html