17.4 C
София
понеделник, 8 август 2022 г.

Баща и двете му деца загинаха в жестока катастрофа

сн. БНТ

Жестока катастрофа между тир и лек автомобил е станала в Айтос късно снощи. Трима души са загинали – баща и двете му деца. Майката е шофирала автомобила. Тя и 17-годишен пешеходец, който е бил в района, са настанени в бургаска болница с опасност за живота.

Пострадал е и шофьорът на тира. Камионът се блъска в лекия автомобил, а после в мантинелата. Чакат се резултатите от кръвната проба за алкохол на водача на тира. Експертиза ще изяснява дали тежкотоварният камион е бил претоварен.

„Причините за катастрофата е навлизането в лентата за насрещно движение като обстоятелствата за това са в процес на изясняване. Предстоят да бъдат назначени експертизи по случая“, коментира пред БНТ главен инспектор Пламен Николов, началник на „Пътна полиция“.

Образувано е досъдебно производство по случая. От водача е взета кръвна проба, която предстои да премине лабораторно изследване.

„Тирът е дошъл отгоре, а колата идва отдолу и не може да спре и блъска колата и заедно влизат вътре в градинката“, разказва свидетел на инцидента. „Това е задната врата на камиона. Вратата е изхвърчала и е паднала тук. Не е успяла да влезе навътре. Жиците са я спрели може би“, казва очевидец.

„Изключително стръмен е наклонът. Агенция „Пътна инфраструктура“ предният път правиха оглед на целия път. Имаха намерението да предприемат някакви мерки, но към настоящия момент няма такива и ето отново сме свидетели на изключително тежък инцидент“, обясни Васил Едрев, кмет на Община Айтос.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html