17.4 C
София
понеделник, 8 август 2022 г.

Вадят нова версия за смъртта на уж самоубил се военен

Ст. лейтенант Тодор Манчев, сн. Фейсбук

В последните часове се появи драматична нова версия за смъртта на ст. лейтенант Тодор Манчев. Причината е наредената и вече извършена ексхумация на тялото му. 31-годишният военнослужещ беше открит мъртъв след инцидента с американски военни край пловдивското село Чешнегирово и тогава бе съобщено, че той се е самоубил.

Ексхумацията е извършена в началото на септември, съобщи БНТ, позовавайки се на източници от разследването, което се води от Военна полиция. Открит е и куршумът, станал причина за смъртта на Манчев.

Данните от новата експертиза сочат, че фаталният изстрел е произведен отгоре-надолу, като куршумът минава от горната част на главата. Именно това е причина разследващите да тръгнат по нова версия, че Тодор Манчев е станал жертва на умишлено убийство, което е прикрито като самоубийство.

Военният бе открит в стаята си мъртъв след учение на полигона Ново село дни след инцидента край пловдивското летище, когато американски военни нахлуха в производствен цех, нямащ нищо общо с тренировките.

Още в началото бе съобщено, че става въпрос за самоубийство, защото военният полицай е бил нарочен за отговорен за липсата на координация и нахлуването в частен обект извън територията на учението. Тази версия обаче сега е подложена на тотална преоценка.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html