21.8 C
София
вторник, 9 август 2022 г.

Дончева: Партията на Слави обслужва Иван Гешев и ДПС

Татяна Дончева, кадър бТВ

Скандалът, станал известен като „500 к“, е реакцията срещу изявления на Татяна Дончева кои кръгове в държавата стоят зад Слави Трифонов. Това заяви самата Дончева в интервю за бТВ.

Тя беше категорична, че партията на Слави обслужва главния прокурор Иван Гешев и ДПС. Според нея изписването на „к“ в края на число, за да се символизират хиляди, се използва от младото поколение, а тя нямала представа за това, тъй като е на повече от 60 години.

„Нямам спомен, не намирам логика да съм си драскала на листче, но тъй като всеки човек си драска на листче в определени моменти, аз не мога да го изключа. Аз нямам спомен в ръцете ми да е имало листче, но „500 к“ в моите представи – никога не може да значи 500 000 и тези термини на младото поколение ми бяха неизвестни до вчера“, обясни депутатката от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и лидер на „Движение 21“.  Що се отнася до отцепването на депутати от „Има такъв народ“ Дончева заяви, че за да се състави правителство в 46-о Народно събрание са били нужни всички членове на парламентарната група на партията, а не част от тях.

На въпрос защо е ходила при депутати от партията на Трифонов тя каза: „Вие искате ли да има правителство? Искахте! Всички хора неистово искаха правителство. Позицията на „Има такъв народ“ е откровено малоумна. Те нямат никакъв интерес да няма правителство. Освен когато ви налагат позиция – това е единственият субективен фактор“.

Напомняме, че преди дни депутатът от „Има такъв народ“ Радостин Василев заяви, че по време на среща с него в офиса му Татяна Дончева е написала на листче „500 к“. Той обясни, че в рамките на два часа тя го убеждавала, че хората от парламентарната група на „Има такъв народ“ не трябва да се доверяват напълно в решенията на лидера им Слави Трифонов.

Спецпрокуратурата се самосезира по случая и проверява дали има корупционно поведение на народен представител. По думите й държавното обвинение няма какво да проверява, защото самият Василев е заявил, че пари и подкуп не са му предлагани.

„Нямам идея защо трябва да напиша „500 к“ и някой да го тълкува. Досега не съм видяла спецпрокуратурата да ме е питала. След като основният свидетел каза, че никой не му е предлагал пари – какво се проверява, дали аз съм искала да цепя групата им“, каза днес Дончева пред бТВ.

Тя заяви, че държавното обвинение се е намесило по случая, за да спаси закриването на специализираното правосъдие. „Това не можа да стане заради поведението на „Има такъв народ“, които спасиха операцията. Първо като четири пъти провалиха заседанието на правната комисия, преди това провалиха своевременното създаване на постоянни комисии, така че проектът да се разгледа навреме“, каза още депутатката.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html