20 C
София
понеделник, 8 август 2022 г.

Крум Дончев, БСП: Радев може да ни забие нож в гърба

„Всички политически партии трябва да разберат, че дневният ред на обществото и нуждите на хората са различни от това да се реализира и наблюдава просто един парламентарен театър. В последните два парламента се наблюдаваше ситуацията с оправдания: „Ние много искахме да го направим, но те не ни дадоха“. По време на двете кампании за народни представители се дадоха много обещания, показаха се много платформи и програми, в които събират едни от основните си приоритети, а именно в икономическата и социалната сфера.“ Това заяви народният представител от ПГ на “БСП за България“ Крум Дончев в ефира на Бг он еър.

По думите му трябва да приключи участието на народни представители пред медии, както и създаването на PR комисии. „Това, към което трябва да се пристъпи, е реализация на реални политики и идеи, защото гражданите в тази държава сме свидетели на случващото се. Инфлационните процеси, които ни обсипват и ще продължат, са много големи и е нужна политическа реакция за тяхното противодействие“, обясни той.

„Няма нормална държава, която се стреми към намаляване на бюджетния дефицит по време на криза“, категоричен бе социалистът като допълни: „Трябва да се използва всяка възможност за увеличаването на покупателната способност на гражданите чрез социални и икономически мерки както за работодателите, така и за работниците. Ние не успяхме да реализираме проектозакона на БСП за преизчисляване на пенсиите, но предизвикахме нещо много по-голямо – и тук БСП е големият печеливш. От 2016 година ние сложихме като дневен ред на масата за политически дискусии преизчисляване на пенсиите и повишаване на доходите на пенсионерите. Сега успяхме да повишим доходите на тези хора, макар и недостатъчно“, каза Крум Дончев като увери, че БСП ще продължи активно да работи в тази посока.

„Връчването на третия мандат и подходът в опит да се създаде правителство е абсолютното доказателство. В започващата криза на доходи няма значение дали си ляв или десен – има значение каква е необходимостта на обществото, а тя може да бъде разрешавана само и единствено с работещо редовно правителство“, завърши Крум Дончев.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html