21.8 C
София
вторник, 9 август 2022 г.

Доналд Тръмп: Америка ще изчезне след 3 години

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че краят на страната му ще дойде през следващите три години, без обаче да уточнява какво точно има предвид, отбелязват в редакцията на британския вестник The Independent.

Според доскорошния обитател на Белия дом, САЩ „наистина са тръгнали надолу през последните осем месеца и то по начин, както никога досега“. Тръмп направи изявлението в предаването на бившия си прессекретар Шон Спайсър по консервативния канал Newsmax. „Когато отидем на следващите избори, тогава няма да имаме държава“, подчерта той и също така за пореден път заяви, че президентският вот през 2020 г. е бил „фалшифициран“.

В същото време, след като чу думите на Тръмп, Спайсър набързо съкрати интервюто, като каза: „Благодаря ви, че ни отделихте от Вашето ценно време“, отбелязват от редакцията.

По-рано Dominion Voting Systems даде на съд Newsmax по обвинения в клевета за разпространение на дезинформация и лъжливи твърдения за измами, извършени с помощта на машините за гласуване на компанията. Размерът на иска е 1,6 млрд. долара. Newsmax също се придържа към позицията, че каналът „просто е докладвал за обвиненията, инициирани от известни общественици“.

През последните няколко месеца Тръмп агресивно атакува наследника си в Белия дом Джо Байдън за изтеглянето на американски войски от Афганистан. Той остана верен на своята гледна точка и този път. „Байдън щеше да бъде велик обединител… Но той не е обединител, той е точно обратното, той е по-лош от Обама. Въпреки че, разбира се, мнозина вярват, че Обама вече контролира правителството“, каза Тръмп.

Бившият американски лидер изглежда ще се кандидатира отново за президент през 2024 г. Въпреки че все още не е направил официално изявление по този въпрос, Тръмп не изключва възможността, като едновременно с това организира й митинги. Той многократно е намеквал, че единствената причина, поради която все още не е обявил участието си в изборите, са правилата за финансиране на политическа кампания в САЩ.

По време на интервюто Спайсър също напомни на Тръмп, че Байдън е помолил 11 -те назначени от Тръмп във военните академии да подадат оставка и попита дали той би направил същото с протежето на Байдън, ако спечели изборите. Бившият президент не изключи такава възможност, „защото това, което направи Байдън, е безпрецедентно“.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html