8 C
София
вторник, 19 октомври 2021 г.

Кирил Петков и Асен Василев обявяват „Промяната продължава“

Днес се очаква бившите служебни министри Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков да обявят новия си политически проект под името „Промяната Продължава“. Името било избрано, тъй като най-добре отговаряло на имиджа на хора, носители на промяната, който опитват да изградят “харвардците”.

“Заедно започнахме промяната и тя трябва да продължи” бяха прощалните думи на Кирил Петков като служебен министър при вчерашния отчет на свършеното през мандата на кабинета. Със сигурност към новия политически проект се присъединява и служебният министър на образованието Николай Денков. “България има нужда от промяна. Ще подкрепя Асен Василев и Кирил Петков”, коментира вчера Денков.

“Промяната Продължава” ще е лявоцентристка и ще се прицели главно в гласовете на отказали се от БСП градски леви, както и такива, които на предишните два избора са гласували за коалицията около Мая Манолова. За да успее да привлече повече леви хора новият политически проект е опитал да привлече служебния министър на правосъдието и една от емблематичните фигури в БСП – Янаки Стоилов. Финално обаче “харвардците” и Стоилов не са постигнали съгласие и той ще си остане при социалистите. Вероятно пътят на Стоилов по-късно ще го отведе в Конституционния съд, където президентът ще го изпрати от своята квота.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html