5.9 C
София
сряда, 20 октомври 2021 г.

Проф. Милена Стефанова: Новите спасители ще се устремят към център-лявото

Снимка: БГНЕС, архив

Новите спасители – двамата млади министри с харвардската връзка, вероятно ще се устремят към създаването на проект, който ще бъде в център-ляво.

Това прогнозира политологът проф. Милена Стефанова от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ пред БНР за очаквания бъдещ политически проект на досегашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

„Да се твърди, че новите месии ще имат бомбастичен резултат, е несериозно“, твърди проф. Стефанова. „Еманципирането на двамата министри и включването им в предизборната кампания обаче е рисково“, смята тя.

„Роденият в полуистина проект ще рефлектира и върху Радев, и върху Петков. Резултатите рано или късно ще станат известни“, коментира преподавателят.

„Това, което се прави в момента, отново е инженерен проект като опит да се измести част от тежестта на ИТН като инженерен проект“, смята проф. Милена Стефанова. Според нея въпрос, на който няма отговор, е откъде са се появили в орбитата на президента Петков и Василев.

„Системните партии много закъсняха да извадят на светло своите кандидати за президентските избори“, подчерта още политологът. „Ако хората бъдат убедени, че няма силни кандидати за президент, няма да отидат да гласуват, защото „така и така Радев ще спечели“, каза проф. Стефанова. По думите ѝ обаче, „хората не бива да чакат втория тур, за да покажат избора си.

„Съществени изненади на парламентарния вот няма да се получат“, обобщи тя. „Най-големият дефицит е при ИТН – там има най-много разочаровани и от техните гласоподаватели могат да се прелеят другаде. Няма да има кой знае каква съществена динамика.“

„Най-парадоксалното е, че новият проект на Петков и Василев може да откъсне от всички“, добави проф. Милена Стефанова. Според нея новите служебни министри няма да правят резки движения, защото никой не знае това как ще се отрази на кампанията на самия Радев.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html