28.8 C
София
вторник, 9 август 2022 г.

Стоян Мирчев, БСП: Президентът да се разграничи от политическото бракониерство

„Не ни правят добро впечатление тези опити за „ политическо бракониерство“ от страна и на президентската администрация във връзка с новия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев. Изходът е един – президентът Румен Радев да се разграничи от тези информации, че човек от неговата администрация е подпомагал за контактите на Петков и Василев с партия „Екогласност“, която е част от нашата коалиция“, каза пред БНР депутатът от БСП Стоян Мирчев.

„Не вярвам и тази нова формация да вземе от гласовете на БСП, защото те и двамата са десни хора, политиките са им десни, те не го отричат това нещо. А и опитът за „бракониерстване“ в нашата партия, все пак БСП е партия със силно чувство за самосъхранение, обикновено има обратен ефект.

По-скоро според мен трябва да се притесняват колегите от „Демократична България“, защото и профилът, и познанствата, единият от министрите е участвал в създаването на ДБ, тъй че те трябва да са притеснени от новия бъдещ формат“, каза още Мирчев.

Той заяви, че е имал информация за срещи на Кирил Петков с лидера на „Екогласност“ Емил Георгиев за опит за покана за мандатоносителство.

„Бракониерстването обаче в политиката от хора, които казват, че са морални в политиката, а правят такива опити – явно ти не си представител на този нов морал и нова политика, за която пледираш… Това е доста нередна игра… Това е мръсна игра под масата, надявам се и г-н Румен Радев да се разграничи от тях…

Стоян Мирчев уточни, че човекът от президентската администрация, осигурил контактите на Петков с коалиционния партньор на БСП „Екогласност“ е г-н Копринков.

„Аз съм сигурен, че това е името зад тази нечиста практика, която се опитва да се наложи…“, заяви Мирчев.

„Но иначе не може с десни мерки да правим леви политики. Когато това някой ти казва, че не е нито вляво, нито вдясно, явно няма да направи нищо полезно за хората“, коментира идеите на Петков и Василев Мирчев.

По думите на Мирчев БСП по-скоро ще остане на позицията да подкрепи за предстоящите президентски избори двойката – Радев-Йотова:

„Независимо, че по места ще се излъчат предложенията на структурите ни, ние сме демократична партия, така че процесите за издигане на кандидати за президент и за депутати вървят паралелно. Предложенията при нас вървят отдолу нагоре.  Радев и Йотова ще имат редица номинации, в това съм сигурен“, поясни още Мирчев.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html