4.2 C
София
неделя, 5 декември 2021 г.

Христо Гаджев: Спецов е дължал 1,5 млн. лв., когато е продал фирмата си

 

„В продължение на 3 месеца чакахме отговор от МФ за милион и половина, свързан с данъчната проверка на фирмата на шефа на НАП Румен Спецов. Отговор получихме едва в сряда от г-н Василев. В писмото до нас се посочва, буквално в едно изречение, че г-н Румен Спецов е получил и подписал ревизионния акт на фирмата си през март 2016 година”. Това заяви Христо Гаджев от ГЕРБ на брифинг в централата на партията.

По думите му това означава, че г-н Спецов е знаел, че дължи 1,5 милиона лева от ДДС и въпреки това е продал фирмата си.

„Въпросът е дали Румен Радев с новото служебно правителство ще продължи да държи г-н Спецов на поста, след като е ясно, че е извършил данъчна далавера. За нас това е недопустимо“, допълни Гаджев.

От своя страна Александър Ненков посочи, че бившият служебен министър Асен Василев съзнателно е прикривал факта, че Румен Спецов е ощетил държавната хазна, като не е платил дължимите данъци.

„Защо Румен Спецов продължава да бъде шеф на НАП и защо президентът прикрива Спецов?“, попита Деница Сачева.

„Крайно време е президентът Румен Радев да отговори на този въпрос за 1,5 милиона лева и да каже докога ще прикрива Румен Спецов. Каква е ролята на Румен Спецов и защо е толкова незаменим? Защо Румен Радев не коментира тази тема? Крайно време е Румен Спецов да бъде отсранен“, заяви Деница Сачева.

„Ако президентът Радев се притеснява, че г-н Спецов ще остане без работа, със сигурност той би бил добър счетоводител на новия политически проект. Ако Румен Радев няма достатъчно смелост да вземе принципно решение, може да се опре на Илияна Йотова, която винаги е била последователна и далеч по-категорична от него тогава, когато трябва да се вземат принципни решения. Затова питаме – защо Румен Спецов продължава да бъде шеф на НАП и как човек, който е ощетил държавата, искат да ни бъде представен като човек, който едва ли не се грижи за приходите на държавата?“, каза още Сачева.

Тя заяви, че президентът си е преписал несъществуващи успехи, за които служебното правителство не е работило. Според нея увеличенията на приходите се дължат на решенията на правителството на Борисов.

„Моделът Радев е модел на арогантност“, заяви Радомир Чолаков.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html