17.4 C
София
понеделник, 8 август 2022 г.

Депутат от ГЕРБ разфасова правосъдната реформа в два парламента

Христо Гаджев, ГЕРБ, кадър Нова телевизия, архив

Депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев обобщи резултата от „съдебната реформа“, извършена от последните две Народни събрания, чиито живот беше невиждано кратък в историята на съвременна България. Ето какво написа Гаджев в профила си във Фейсбук:

„Правосъдната реформа на 45-тото и 46-тото НС в 5 кратки абзаца.

06.12.2013 г. Зинаида Златанова внася в НС, от името на кабинета Орешарски, законопроект за прехвърляне на бюрото за защита на лица от МП към прокуратурата.

29-30.01.2014 г. – БСП, ДПС и Атака приемат този законопроект на първо четене. От активните днес политици, „ЗА“ са гласували: Борислав Гуцанов, Георги Кадиев, Георги Свиленски, Георги Гьоков, Петър Кънев, Сергей Станишев, Филип Попов и …. Антон Кутев и Мая Манолова

26.02.2014 – Законопроектът е приет и на второ четене. „ЗА“ са гласували: Георги Кадиев, Георги Свиленски, Георги Гьоков, Петър Кънев, Румен Гечев, Филип Попов и … Корнелия Нинова. Законопроектът е също подкрепен от сегашния депутат от ИБНИ – Румен Йончев и сегашния правосъден министър – Янаки Стоилов (днес и двамата са на обратното мнение).

15.09.2021 г. – депутати от ИТН, ДБ, БСП и ИБНИ гласуват законопроект за прехвърляне на Бюрото по охрана на защитени свидетели от прокуратурата, към Министерство на правосъдието (все още не е публикувана стенограмата с поименното гласуване, за да се види дали някой от гореспоменатите го е подкрепил).

18.09.2021 г. – Янаки Стоилов пред БТВ: Връщането на Бюрото по охрана към МП възстановява баланса между съдебната и изпълнителната власт.

Но ГЕРБ им е виновен!“

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html