8 C
София
вторник, 19 октомври 2021 г.

Александър Томов ще се бори срещу връщането на Борисов на власт

Александър Томов, кадър БНТ

Дългогодишният политик Александър Томов обяви тази седмица кандидатурата си за президентския пост и обеща да се бори не просто да стане държавен глава на България, но и да даде тласък на решаването на икономически проблеми, от които според него страната ни страда в момента.

В интервю за БНТ Томов определи поведението на сегашния президент Румен Радев през последната година като пасивно. За него сериозният проблем е, че ГЕРБ, начело с Бойко Борисов, продължава да е първа политическа сила. “Нашата кандидатура с проф. Аврамов не е срещу Румен Радев, тя е срещу връщането на Бойко Борисов на власт”, уточни той.

Странно е, че седмица преди края на регистрацията за президентски избори има само двама обявени кандидати, досега не се е случвало, коментира Александър Томов.

“Държавата е в тежка криза, България изостана много. Ние се ангажираме, искаме, заедно с голяма група учени – професори, икономисти, демографи, социолози, това да не продължава. Това изоставане е тежко – 30% след Румъния, 100% след Гърция, 5-6 пъти изоставане от Европа, драстично изоставане от Източна Европа. Ако това продължи, ще загубим населението си, защото при ниска производителност, слаба икономика хората бягат”, обясни той мотивите да се кандидатира за президент.

Според него се прикрива фактът, че повечето сектори в българската икономика, особено държавните – енергетика, ВиК, железопътен транспорт, са в много тежка криза.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html