20 C
София
понеделник, 8 август 2022 г.

БСП запазва твърда подкрепа за тандема Радев и Йотова

Кирил Добрев, БСП, кадър бТВ

БСП ще подкрепи президентската двойка Румен Радев и Илиана Йотова, решението за това е взето, а и в момента те са на гребена на вълната. Това обяви в интервю за бТВ социалистът Кирил Добрев.

Лидерът на партията Корнелия Нинова преди време коментира, че е възможно не Радев и Йотова да бъдат избор на левицата за президент и вицепрезидент. Според Добрев обаче решението отдавна е взето и в случая става въпрос само за вътрешнопартийни политически игри.

„Процедурата е приключила. Събранията приключиха отдавна. Днес ще се преповтори заради емоционалните състояния на ръководството“, каза Добрев. Той определи ситуацията в партията преди президентските избори като „евтин театър за малко популярност“. „От това губим ние като партия, защото се занимаваме с евтини неща, които не са на дневен ред“, смята Добрев.

Според Добрев лидерски проблем в БСП в момента няма главно, защото Корнелия Нинова се е превърнала в „абсолютен лидер“. „Тя е като африкански президент, от който или народът бяга, или седи мирно и гледа със страхопочитание заредения автомат“, смята Добрев.

„На последните избори загубихме близо 600 000 гласа – по-голямата част от феновете на БСП си отидоха. Това е по-важното. Ние всички сме убедени, че Нинова ще стои пожизнено на поста или докато не си тръгне сама“, каза Добрев.

Той допълни, че отчита като грешка това, че левицата се кара с всичките си потенциални партньори.

„Няма никаква връзка между Петков, Василев и БСП“, категоричен е Кирил Добрев. „Те са продукт на това, че трите партии на промяната се скараха в парламента и оставиха вакуум и пространство на повече от 1,5 млн. гласове“, смята той.

„Ако тези хора получат висок резултат, виновни за това ще бъдат БСП и ГЕРБ. Със своите критики, те легитимират един все още несъществуващ проект. ГЕРБ се усетиха и спряха да го правят, но ние сме изключително амбициозни в тази посока“, каза Добрев с ирония.

На въпрос дали зад този проект стои президентът Радев, Добрев каза, че ако беше така отдавна щеше да е спечелила изборите.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html