9.6 C
София
неделя, 17 октомври 2021 г.

Петков и Василев тръгват в политиката с 4 цели (ВИДЕО)

Кирил Петков (в центъра), кадър от видео

През изминалите четири месеца започнахме промяната, искаме да я продължим и в следващите четири години. Това обяви бившият служебен министър на икономиката Кирил Петков по време на представянето на неговия и на Асен Василев нов политически проект „Продължаваме промяната“.

„Всички знаете, че в последните 4 месеца започнахме промяната и имахме конкретни и ясни цели. Цел 1 – да спрем корупцията и кражбата, добър пример беше ББР. Цел 2 – да освободим малкия и среден бизнес да работи спокойно. Стигнахме до 10% растеж и благодарение на приоритетите на НАП фокусът вече не бяха малки магазини, а големите фирми с големите обществени поръчки. Приоритет 3 – да привлечем високотехнологични инвестиции. Видяхте, че само за 4 месеца привлякохме голям завод за електроавтомобили в Ловеч. Приоритет 4 – когато се събере това благоденствие да се разпредели по-справедливо. Бюджетът показа точно това – когато можем и да намалим дефицита и да разпределим средствата сред пенсионери, хората от здравеопазването и образованието. Вие ни познавате. Тук не включваме нищо ново, искаме тези 4 месеца да ги продължим в следващите 4 години“, каза Петков.

Той заяви, че не е важно дали си ляв или десен, а дали си почтен. Каза, че ще работят с почтени хора, независимо от коя страна са те.

Представи екипа си. Обясни, че критериите към тях са да са с добра кариера извън политиката, независими хора. Да не са били в повече от една партия, освен тази коалиция, защото не вярват в хора, които прескачат от партия в партия. Приоритет е и да нямат скандали. Всеки един от тях ще подпише договор за почтеност, че нямат скрити пари. Повечето от екипа на новата формация са млади хора, завършили в чужбина.

От своя страна Асен Василев заяви, че ще работят за равен старт – за качествено образование, за здравеопазване, което да не налага да се ходи на лечение в чужбина и да се доплаща за всяка процедура.

Асен Василев, кадър от видео

„Истината е, че ако просто си съберем, това, което трябва да се събере, сложим контролните механизми, така че парите да се харчат за хората и спрем течовете – всичко това може да се случи. А това случи ли се, нашите бизнеси ще започнат да работят по-добре.

Ако България започне да се развива в тази посока ще видим много повече млади хора, които ще започнат да се завръщат, защото истината е, че България ни липсва. Всички сме живели в чужбина, но тук ни харесва най-много.

Ако ние си оправим средата, изчистим си държавата, ще можем да се гордеем с България каквато е и каквато ще бъде, а не само с българското минало. Това е, което искаме да направим. Това можем да го направим, само всички ние заедно. Ако искате, помогнете да се случи“, каза Василев.

Той обяви, че в момента са в процес на разговор със 7-8 партии за мандатоносител и вероятно ще ги сложат в коалиция, за да може „Продължаваме промяната“ да си запази името. Отрече партия МИР да е сред тях. Партиите все още не са избрани, подчерта Асен Василев.

Допълни още, че не са преговаряли и няма да вземат структури от никоя партия. Ще се водят разговори с всички партии, които споделят визията им и които са готови да работят по нов и честен начин за сформиране на мнозинство след изборите. На въпрос потвърди, че се стремят към това да управляват страната. Василев заяви, че кандидатът им за президент е Румен Радев.

„Това не е президентска партия“, категоричен бе Кирил Петков. „Ние много го харесваме (президента Румен Радев – бел.ред.), защото за последните месеци ни даде пълна свобода на действие – да действаме, както мислим, че е добре за България. Не получихме нито един телефонен разговор, за да каже: направете това или наемете онзи и общите принципи, с които сме управлявали с колегите в служебното правителство, мисля, че са общи и за него“, допълни той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html