4.2 C
София
неделя, 5 декември 2021 г.

Брендо иска в български затвор, съдът не дава

Евелин Банев, сн. БГНЕС Архив

Градският съд в София остави без разглеждане молбата на Евелин Банев-Брендо за изискване, признаване и приемане за изпълнение в България на наказания, лишаване от свобода, наложени му с присъди, постановени в Румъния и Италия.

Разпореждането подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд в 14- дневен срок от съобщението до страните.

На 10 септември стана ясно, че издирваният от 2018 г. Евелин Банев е бил задържан в Украйна. Украинските власти съобщиха, че се е укривал в къща до Киев с чужди документи.

Според украинската полиция Брендо е пребивавал в къща под наем, където е открита нарколаборатория. Арестът вероятно е станал на 6 септември, а кадрите разпространени от полицията ден по-късно. Той ще остане 20 дни в арест в Украйна, след което българската прокуратура има право да поиска екстрaдицията му у нас.

Украинските спецчасти са арестували Брендо на паркинг край Киев. При операцията полицията е открила наркооранжерия в наетата къща. При претърсването са конфискувани хрacти oт кoнoп, oбoрудвaнe, 39 пaкeтa cъc „cтoкa“, както и фaлшиви дoкумeнти.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html