8.4 C
София
неделя, 17 октомври 2021 г.

„Цветът на България“ издига Радев и Йотова за изборите

Илияна Йотова, кадър БНТ

Съвсем скоро ще бъде обявен инициативният комитет за издигането на кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова, съобразно сроковете на ЦИК, съобщи самата Йотова в Свищов.

„В него ще има хора с най различни политически цветове и идеи, но „смея да твърдя, че сред тях ще бъде цветът на България“, каза Илияна Йотова. Тя подчерта, че винаги ще бъде част от лявото политическо пространство, затова не се съмнява в подкрепата на българските социалисти и на лявомислещите хора.

Вицепрезидентката коментира и новата политическа формация „Продължаваме промяната“, обявена вчера от бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

„Много лесно употребяваме думи като почтеност и промяна, но те задължават много и носят след себе си много отговорности. Надявам се когато тази партия стане част от новия парламент да запомни онова, с което тръгна – да търси широка коалиция, защото почтени хора има в целия политически спектър, и да събере онези, които действително могат да създадат мощната алтернатива, за която говорим с президента вече четири години“, посочи тя.

Според нея партията на бившите министри от служебното правителство ще привлече много млади хора и според първите заявки ще бъде по-скоро центристка партия.

Йотова изрази надежда следващият парламент да бъде съставен от много повече „читави хора“ от заявените 121, които да си стиснат ръцете върху пет или шест приоритета, за които всички говорят.

„Ние имаме много добър старт и стабилност, въпреки политическото говорене служебният кабинет показа, че може да гарантира сигурността на българските граждани, особено в условията на криза, на ковид и на неизвестността, която ни чака“, подчерта тя и допълни, че служебният кабинет е временен кабинет и това не бива да се забравя. „Много се надявам, че следващият парламент ще роди стабилно правителство и в една парламентарна република в кратки срокове ще бъдат компенсирани годините, които са изгубени“, каза още Илияна Йотова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html