5.9 C
София
сряда, 20 октомври 2021 г.

Мандатоносителят: С Кирил Петков имаме трайни взаимоотношения

Константин Бачийски, Средна европейска класа, кадър бТВ

Две партии – ВОЛТ и „Средна европейска класа“ официално влязоха в коалиция, носеща името „Продължаваме промяната“. Така те стават мандатоносители на проекта на Кирил Петков и Асен Василев.

„След приключването на мандата на Кирил Петков и Асен Василев проведохме разговори и видяхме, че гледаме в една посока. Видяхме, че имаме доста общи точки и може да си партнираме съвместно“, каза пред бТВ лидерът на „Средна европейска класа“ Константин Бачийски.

Той заяви, че не са поставяли никакви условия, тъй като с Кирил Петков „имат по-трайни взаимоотношения“ и се познават във връзка с различни проекти.

„В началото на тази година мислех да правим някакъв много по-голям проект, надхвърлящ рамките на „Средна европейска класа“, където да привлечем хора от ляво и от дясно. Всеки от хората, с които го правехме, си направи списък с лица, с които иска да си сътрудничи. В моя беше името на Кирил Петков, а тогава не беше толкова известен. Този проект не се случи, но както виждате нещата се развиха естествено“, обясни Бачийски.

Той обяви, че ще подкрепят проекта „Продължаваме промяната“ с каквото могат. Лично Бачийски няма никакви претенции за листите, защото се определя като ентусиаст, който работи за каузи.

„Никога не съм се стремял към някакви постове и политическа реализация. На политиката винаги съм гледал като на инструмент, с който да се постигат дадени цели“, каза лидерът на „Средна европейска класа“.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html