4.7 C
София
петък, 3 декември 2021 г.

Цонев: Обвиненията срещу Пеевски са скалъпени в офиса на Прокопиев

„От ДПС твърдим, че Пеевски не е нарушил законите. Ние твърдим, че вече имаме преки и косвени доказателства, че тези обвинения са скалъпени в офиса на Иво Прокопиев от неговия кръг и от него в отговор на разкритията, които той правеше за тях, и ще го докажем. Това, което го казвам във вашето студио, Илхан Кючук го каза в Европейския парламент със същите думи.“ Това каза зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев пред „Нова телевизия“.

„Кирил Петков започна работата си като служебен министър с внушението, че Пеевски е в разследвания, че имало големи кредити, които бил взел Пеевски. На нашите въпроси, които аз зададох към Кирил Петков и колегите в залата, писмените отговори бяха, че няма такива данни“, допълни Цонев.

„Голямата беда ни е това – лъжите. Първо, лъжите за Пеевски. ДПС стои зад Пеевски, защото обвинението за корупция е обвинение в престъпление. Всеки има право да се защити в съда, всяко обвинение се доказва в съда. Ние не получихме доказателства за обвиненията срещу Пеевски“, заяви той.

„Имаше разговори с дуото Кирил Петков – Асен Василев, но те са били само в парламента в качеството ми на председател на икономическата комисия. Говорихме за политиките и за бюджета. Смятам, че тази модна тенденция да се разказват бивали и небивали разговори, не е част от сериозната политика. Хората ни пращат в парламента не за да се обичаме и да се харесваме, а за да водим диалог. Диалог, който не се състоя в два парламента. Конкретният разговор, споменат от Кирил Петков в ефира на „Нова телевизия“, не е воден с мен. Знаете, че в този парламент – всеки разказа какво ли не. Факт е, че ДПС в мое лице и в лицето на колегата Чобанов направихме възможно приемането на бюджета, актуализацията, и Асен Василев не го отрече това. Не е вярно, че бюджетът е приет както е предложен, той е коренно променен. По отношение на политиките, ние имаме сходни неща. Дори мисля, че като го изпратих, му казах – нещата, които говорите като политики, ги има в нашата програма от 2017 г. И той каза – пратете ми да я видя, много ми е любопитно, и аз му казах, че я има на сайта на ДПС. Това е разговор пред цялата комисия”, допълни зам.-председателят на ДПС.

Видяхме, че в бюджета ще има повече приходи вследствие на инфлацията. Променихме си първоначалното становище и помогнахме този бюджет да бъде коригиран. Това беше признато от министър Асен Василев, подчерта Йордан Цонев.

„Не може два парламента да губим времето на хората с предварително начертани линии. Видяхме най-грозното лице на партийната демокрация. Изпокараха се за пари, за власт, за постове“, коментира Цонев.

На въпрос дали искат да управляват с ГЕРБ и какво си представят, Йордан Цонев отговори: „Представяме си диалог между политическите партии. Как правят реформаторско мнозинство, как правят правителство и как не слагат разделителни линии. ГЕРБ, БСП и ДПС ще имат 121 депутати според социологическите резултати.“

„За новия медиен продукт да поговорим. Сега ни се представя един медиен продукт, който ни се предлага вече години наред – от 2004 г. Кръгът Прокопиев-Кръстев – Иван Кръстев е идеологът, Иво Прокопиев е логистиката, медийно, пари и т.н. Първо, ДСБ, после промотираха и създадоха Бойко Борисов и ГЕРБ, след това Синята коалиция, ДБ. Българите, като гласуват за тези двама млади, прекрасни хора, които се опитват малко да послъгват, трябва да знаят, че пак избират същото задкулисие. Същото, което беше и при ГЕРБ, и при Реформаторския блок. Хората трябва да го видят и да знаят какво ще дойде“, каза Йордан Цонев.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html