20 C
София
понеделник, 8 август 2022 г.

Христо Христов е новият главен изпълнителен директор на Дарик радио

„Това е тежка загуба за мен, моето семейство и целия екип на „Дарик“. Поемам отговорността да продължа мисията на „Дарик“ за качествена, свободна и независима журналистика в името на Радосвет“, заяви Христо Христов на сайта на радиото.

Той сподели кои ще бъдат главните приоритети пред екипа:

Ще запазим характерната и утвърдена публицистика в ефира на „Дарик“, спортните коментари, новините, интервютата, анализите – ще растем, оставайки верни на себе си.

За поколения „Дарик“ и лицата на „Дарик“ са символ на свободата и критичното мислене, ето защо ще продължим да даваме ефир както на вече утвърдени, така и на нови талантливи хора в различни сфери. Ще увеличим проектите, свързани с развитието на предприемачеството в България, както и ще дадем повече гласност на темата в ефира ни.

Имаме амбицията да разширим присъствието на „Дарик“ не само в радио ефира, но и все по-силно ще навлезем в онлайн пространството и социалните мрежи. Скоро ще обявим стратегическо партньорство в тази насока, както и обновена програмна схема, в която слушателите ще станат и зрители, и активни участници”, казва Христов.

Христо Христов е предприемач и инвеститор, започнал кариерата си като журналист именно в Дарик радио. По-късно работи в BBC London, а през 2005 г. създава едни от първите новинарски сайтове у нас – DarikNews.bg и Gong.bg.

В периода 2013-2019 г. е Главен изпълнителен директор и акционер в “Нетинфо”, част от Нова Броудкастинг Груп заедно с Радосвет Радев, с когото ги свързват редица общи бизнес начинания в областта на дигиталната икономика. Инвеститор е в редица успешни онлайн проекти като Grabo.bg, eBag.bg, Broshura.bg.

Христо Христов е в Борда на директорите на най-голямата организация за предприемачи – Endeavor, инвестиционен партньор във фонда Eleven, член на Борда на съветниците на  Българската стартъп организация BESCO, част е от Консултативния съвет на фондация Cedar, член е на Почетния тръст на Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България“, ментор във Founders Institute, както и в бордовете на инвестиционните фондове HR Capital, „Доверие – обединен холдинг” и компаниите “Кънвиниънс” (собственик на eBag), „Ейт Инвестмънтс“ (собственик на Superdoc и Healee), Biodit и други.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html