20 C
София
понеделник, 8 август 2022 г.

Елена Йончева: Няма да позволим да се нарушава законът

България вече е във фокуса на евродепутатите заради сигналите за корупция и свободата на медиите. Това каза по БНР евродепутатът Елена Йончева от групата на социалистите и демократите във връзка с продължаващото втори ден посещение на делегацията от евродепутати и експерти от Европарламента в България. Тя има за цел да проучи ситуацията с върховенството на закона в страната.

„Мониторинговата група не е разследващ орган, нашата цел е да съберем информация и да предизвикаме дебат, да запознаем депутатите в ЕП с действителните проблеми в България и да намерим инструменти постепенно те да бъдат решавани“, заяви тя.

Йончева подчерта, че България вече е във фокуса на евродепутатите. „Който и да дойде на власт, няма да му позволим да нарушава по драстичен начин върховенството на закона и свободата на медиите“, добави тя.

Евродепутатката подчерта, че срещата на делегацията с генералния директор на БНТ Емил Кошлуков е, за да разберат доколко той е гаранция, че тази медия представя всички гледни точки: „Доколко БНТ е национална, а не действа като правителствена, както беше до този момент“.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html