20 C
София
понеделник, 8 август 2022 г.

Кирил Петков и Асен Василев протегнаха ръка на ГЕРБ и ДПС

Всяка партия, включително ГЕРБ и ДПС, могат да сключат предизборно споразумение с новата партия „Продължаваме промяната“, което да гарантира след изборите работещ парламент и сигурно правителство, ако приемат 5 условия. Това обявиха днес в Стара Загора бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, които на една от централните улици се срещнаха и разговаряха със старозагорци.
Новите кандидати да управят българите обясниха и какви са задължителните критерии за останалите, за да бъдат техни партньори. На първо място трябва да не се увеличават данъците, а да се събират изцяло, да бъдат спрени всички течове в държавата, за да могат работниците и фирмите да получават парите си и да плащат данъците си, образованието да работи добре, а хората да могат да се лекуват качествено в България, без да доплащат. И пето да се извърши промяна в закона за съдебната власт.

Засега най-близо до тези критерии отдясно били Демократична България, а от левия политически спектър – ИБГНИ. „Прокуратурата не работи, ние го усетихме. Четири месеца подаваме папки в прокуратурата и все едно, че ги пускаме в празна пощенска кутия“, обясни Кирил Петков.

Двамата обявиха още, че категорично подкрепят президента Румен Радев. На въпрос дали той не е разединител на нацията, както твърдят от ГЕРБ и ДПС, отговорът беше: „С действията си досега президентът по-скоро е обединител на почтените“.

А на въпроса как с дясна политика се постигат леви цели, Петков и Василев обясниха, че дясна политика означава да не се вдигат данъците, а да се събират, държавната намеса и регулация на бизнеса да бъде възможно най-малката, като в същото време образованието и здравеопазването работят добре, а пенсионерите не живеят под прага на бедността.

„Не ни приемайте като нови в страната, аз от 15 години съм тук, работя тук и тук плащам данъците си“, каза още Кирил Петков. Той разказа, че съпругата му има малка сладкарница в София, в която предлага най-вкусните торти „Гараш“. Тя знаела много добре, че за да спечели 1200 лева, трябва този месец да продаде поне 300 торти.

На въпрос на гражданин Петков заяви категорично, че няма намерение да ходи до канадското посолство в Букурещ, за да получи документ, че не е гражданин на тази страна. „В следващите 60 дни имам друга работа, а и не искам това кой да участва в управлението на България да зависи от административен акт на чужда държава. Аз съм направил своето волеизлияние да се откажа от канадското си гражданство навреме и съм върнал канадския си паспорт. Може би знаете какво означава това – че се отказвам от 1000 долара месечно към пенсията си и от техните социални осигуровки. Така че чакам Конституционният съд да потвърди, че съм прав“, завърши той.

В същото време десетки старозагорци се включиха в подписката за регистрацията на новата партия „Продължаваме промяната“. Пак днес стана ясно, че бъдещите областни координатори ще бъдат обявени едновременно, за да нямало спекулации по места.

 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html