16.8 C
София
сряда, 10 август 2022 г.

Шестима уличени за издаване на фалшиви ТЕЛК заключения

Шестчленна престъпна група, занимавала се с издаване на фалшиви медицински заключения за явяване пред ТЕЛК, разкриха в Силистра. В схемата участвали организатор, председател на ТЕЛК, председател на лекарска комисия към НОИ и трима медици. Клиентите им плащали чрез посредник по 300 лв., за да получат подправено медицинско заключение.

Това бе съобщено от Апелативната прокуратура във Варна, както и от административния ръководител на Окръжната прокуратура в Силистра Теодор Желев на брифинг, предава БТА.

В хода на разследването са претърсени пет лекарски кабинета и пет жилища. Иззети са множество документи и веществени доказателства. Установени са шестима, които имат съпричастност към престъпната дейност – организаторът на престъпната схема, председател на ТЕЛК-Силистра, председател на лекарска комисия към НОИ и трима лекари.

Желаещите да се сдобият с фалшивите документи са заплащали сумата от 300 лева на посредник, който, от своя страна, ги предавал по веригата. Иззети са общо 25 000 лева, като 300 от тях са били непосредствено предадени от посредника на един от лекарите. Работата по документиране и доказването на извършените престъпления продължава. Разследването е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел, се посочва в съобщението.

 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html