20 C
София
понеделник, 8 август 2022 г.

Асен Василев посегна към първото място в изборите

Асен Василев, кадър НоваНюз

Победа на изборите – това искат основателите на новата политическа платформа „Продължаваме промяната“. Заявката направи в интервю за НоваНюз единият от двамата съпредседатели – бившият служебен министър на финансите Асен Василев.

„Нашата цел за парламентарните избори е победата. Към този момент водим разговори с още малки партии, които искат да ни подкрепят. Ако те завършат успешно ние ще ги присъединим към коалицията”, каза Василев.

Той продължава да защитава шефа на НАП Румен Спецов, като твърди категорично, че последният е продал фирма без данъчни задължения. „С удоволствие бихме го приели в партията, но поради това, че той е данъчен чиновник към този момент, това няма как да се случи”, добави Василев.

Той коментира и изискването за деклариране на гражданство на кандидатите за депутати. „Ние няма да изискваме никакви декларации за гражданство, защото това е изискване на ЦИК при регистрацията. Всеки трябва да си попълни всички необходими документи към ЦИК”.

„С ДПС имаме тема, която ни различава много. Това е темата за г-н Пеевски. Ние вярваме на американското правителство и Джо Байдън, че Пеевски е участвал в корупционни схеми. ДПС не вярват на тази преценка и твърдо застават зад него. Докато това не се изчисти, няма как да имаме тема на разговор. Основното нещо, което ние искаме е да се спрат течовете и данъците да бъдат събрани. Това няма как да стане, ако няма работеща съдебна система и прокуратура”, каза Василев.

„Вземаме предложението на „Демократична България” за съдебната реформа и го слагаме в зала. Ако ГЕРБ го подкрепят, можем да говорим. Ако това не се случи, то ние нямаме тема на разговор. Просто е”, обясни Василев по повод възможни бъдещи отношения с партията на Бойко Борисов.

„Ние вярваме, че Румен Радев е най-добрият президент, който България може да излъчи на изборите. Твърдо стоим зад него, защото той ни даде свобода на действие и се отнесе изключително почтено с нас. Наши представители влизат в инициативния комитет, който ще издигне кандидатурата на г-н Радев”, каза още Василев.

„БСП имаха възможност да подкрепят съдебната реформа няколко пъти и не го направиха. Надяваме се, че това ще се случи в следващия парламент”, каза бившият финансов министър.

Що се отнася до „Има такъв народ“ Асен Василев ясно изрази недоволството си от отправените му обвинения, включително тези от сценариста и бивш депутат Тошко Йорданов. „Г-н Йорданов направи едни изявления от трибуната на Народното събрание, за които аз съм завел иск в Софийски градски съд. Смятам, че този спор трябва да бъде решен там. Ние трябва да надмогнем междуличностните различия с „Има такъв народ” и да направим нещо смислено за България”, каза Василев.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html