28.8 C
София
вторник, 9 август 2022 г.

Политолог: Петков и Василев ще търсят ГЕРБ, но ГЕРБ не бързат

Татяна Буруджиева, сн. БГНЕС, архив

Новата формация на Кирил Петков и Асен Василев ще търси контакти с всички партии, включително и с ГЕРБ. „Силното послание на новата формация „Продължаваме промяната“ е, че са готови да създадат правителство с всички „почтени“. То казва едно – че ще има разговори и с ГЕРБ“, прогнозира в предаването „Офанзива“ по НоваНюз политоложката Татяна Буруджиева.

„Преди всички искаха само да има правителство, а сега вече има и такива, които искат да управляват, дано се групират около тях“, каза Буруджиева.

По нейните думи ГЕРБ обаче няма да се опитат да съставят правителство и в новия парламент, защото все още са в изолация. „Те правят всичко възможно да не загубят подстъпа си към властта и да последват съдбата на СДС. Техните амбиции са много по-силни за президентските избори, само така могат да докажат, че нацията не се е отказала от тях“, обясни Татяна Буруджиева.

Според нея двойката Радев-Йотова изглежда основния кандидат. Битката ще бъде само между двама. А десният избирател ще е ключът – до каква степен е готов да подкрепи Радев.

„Партиите на протеста са твърде много субекти, говорим за десетина партии, които трябва да се разберат помежду си“, посочи още Буруджиева.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html