4.2 C
София
неделя, 5 декември 2021 г.

Борисов обеща да крие до последно кандидата за президент

кадър бТВ

За да бъде избегната атака срещу кандидата за президент на ГЕРБ-СДС, неговото или нейното име ще бъде оповестено в последния ден, обяви днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от бТВ.

Що се отнася до възможната атака той даде пример, че в публичното пространство се е завъртяло името на проф. Асен Балтов, като номинация на ГЕРБ и е последвало уволнението му от „Пирогов“.

Борисов коментира и твърденията на служебния министър на културата Велислав Минеков, че партията  му е „превзела със сила“ два етажа от НДК и не плаща наем за тях. „Този служебен министър, Минеков, който щял да гони първата политическа сила от офисите ѝ, аджеба, нали по Конституция служебното правителство трябва само да уреди едни честни избори, а те не са честни, защото не приеха да броят квитанциите“, каза Борисов.

Той беше категоричен, че Минеков лъже и обясни според кой закон на кого партията плаща наем. „Ако искат с Рашков да дойдат и да изгонят хората от офисите, ние ще запознаем Брюксел и комисията ЛИБЕ за безобразията на един служебен кабинет. Радев го праща Минеков, бухалката си – Рашков. Те не могат да спечелят избори иначе. Репресии, затова сега искат да докопат кандидата за президент, за да се разправят с него още преди да има имунитет“, предупреди лидерът на ГЕРБ.

Борисов отправи остра критика към целия служебен кабинет и водената от министрите политика. Според него са приети лобистки текстове в актуализацията на Бюджет 2021, а нивата на корупцията са рекордни.

Междувременно днес организацията на жените в ГЕРБ избра новото си ръководството. За председател на структурата беше утвърдена Екатерина Йорданова, а за нейни заместнички бяха избрани Милена Дамянова, Мария Христова, Алисе Муртезова, Йоана Йончева-Фильова и Карамфила Гюрова. Това се случи по време на онлайн форум,  на който присъстваше и лидерът на партията Бойко Борисов.

„Надявам се да изчегъртаме мъжете от ГЕРБ и да дойдат жените на власт, за да няма такива самозабравили се мъже с голямо его, които са склонни да тласкат държавата в хаос. Да си седят вкъщи и да си готвят те манджите“ пошегува се Борисов.

По думите му неслучайно най-много жени гласуват за ГЕРБ. Той изтъкна, че от партията са излъчени еврокомисари, евродепутати, министри, кметове и др. от нежния пол. „Няма друга партия, в която толкова много жени да участват“ допълни Борисов.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html