20 C
София
понеделник, 8 август 2022 г.

ГЕРБ-СДС подадоха документите за участие в изборите

сн. БГНЕС

ГЕРБ-СДС се регистрира в Централната избирателна комисия за президентските и парламентарните избори. Документите на коалицията и необходимия брой подписи за регистрацията бяха внесени от председателя на ПГ на коалицията в 46-o Народно събрание Десислава Атанасова, от председателя на СДС Румен Христов, председателя на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев и от административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.

„Събрали сме 27 000 подписа за двете кампании. За всяка системна партия е важно да подхожда сериозно към всеки вид избор”, каза Атанасова.

„Днес приключват номинациите в нашите структурите и за двата вида избори. Когато определим конкретните имена, всички ще ги разберете. Те обаче не са единственото важно нещо. Трябва да говорим за изборния процес. За това как партиите, които спечелиха доверието на хората, не могат да носят отговорност. Трябва да говорим за проекциите на едни политически инженер – Румен Радев. Хаосът, до който стигна политическата ни система се дължи на разбъркването, което той направи”,  посочи Атанасова.

По думите й важните въпроси, които българското общество трябва да задава, са свързани със самия изборен процес, а не с конкретните кандидати. „Надяваме се, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила в следващия парламент. Показали сме, че можем да се съобразим с вота на хората”, категорична бе Десислава Атанасова.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html