4.2 C
София
неделя, 5 декември 2021 г.

Йордан Цонев: Радев не може да се справя с кризи

Йордан Цонев, сн. БГНЕС, архив

Със своите кандидати ДПС иска да покаже визията си за президентската институция. „Искаме и да покажем на обществото, че ДПС също има програма с общоевропейски акценти. Нито едно име още не сме завъртели. За нас Румен Радев не е удачната кандидатура за решаване на кризите, той не стои в конституционната рамка“, заяви в интервю за БНР заместник-председателят на Движението Йордан Цонев.

Според него „Продължаваме промяната“ е президентска партия и се промотира с агресивна медийна кампания. „През 2009 година със същата агресия и същият кръг задкулисие наложи ГЕРБ и Бойко Борисов. За това имам признание от самия кръг. Кръгът „Капитал“, идеологът е Иван Кръстев, изпълнителят е Иво Прокопиев. Между двата продукта ребрандираха няколко пъти градската десница… Кирил Петков има бизнес и политически връзки с този кръг“, разкри Цонев.

В което и управление да участват ДПС ще искат да бъде разграден авторитарният модел. „Авторитарният модел на Борисов беше заменен от авторитарния модел на Радев. Реваншизмът не е отговор на авторитаризма. Отговор на авторитаризма е възстановяване на ролята на отделните власти, отделните институции. Искаме изпълнителната власт и държавните органи да не бъдат използвани като бухалка срещу бизнеса и хората. Трябва да има програма за ускорено икономическо развитие“, каза Йордан Цонев.

„Хората не ни пращат предварително в парламента, за да има разделителни линии. Може да има по програма, по морални убеждения. Но априори да кажеш – тези партии няма да участват в следващия парламент в съставянето на правителство, това означава, че казваш на 1,5 млн. избиратели – пуснете гласа си, но ще гледате мача отблизо. Това обезсмисля демокрацията. Трябва да няма разделителни линии. Която партия спечели изборите, да представи програма, платформа за реформи, ако намери общ език с други партии, независимо кои са те, да правят кабинет“, коментира още Цонев.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html