20 C
София
понеделник, 8 август 2022 г.

„Продължаваме промяната“ ще говорят с ГЕРБ, но с условие

Асен Василев, кадър Нова телевизия

Единственият начин „Продължаваме промяната“ да седнат на една маса за политически преговори с ГЕРБ е, ако ГЕРБ кажат, че ще подкрепят съдебната реформа. „Ако ГЕРБ се събудят една сутрин и кажат: „Да, ние ще подкрепим работеща прокуратура, работеща съдебна система и всички, които са нарушили закона до момента, ще отидат в затвора” – тогава нека да заповядат на разговорите”, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев.

Към момента между двете политически партии има огромни различия, каза Василев.

Василев коментира и темата с Румен Спецов. „Румен Спецов се справи идеално с работата. Повиши събираемостта значително, което не е лесно. Досега не съм чул нито едно обвинение за него, което да бъде потвърдено от Гешев или от фактите“, коментира той. И добави: „Защо Спецов толкова много притеснява колегите от ГЕРБ? Да не би да е, защото като започнахме да проверяваме големите фирми и да повишаваме събираемостта, това да е ударило някого по джоба“, попита Василев.

Той обяви, че ако след предстоящите избори успеят да направят правителство, той няма да се бори за премиерското място, а отново ще заеме министерския пост.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html