17.4 C
София
понеделник, 8 август 2022 г.

Тома Биков: Някои не разбират, че Румен Радев „ги пържи“

Тома Биков, кадър БНТ

„Има формации, които още не могат да разберат, че „ги пържат“ в момента – като например „Демократична България“. „Румен Радев им представя техен двойник в момента с „Продължаваме Промяната“. Гласовете за „Продължаваме Промяната“ ще бъдат изцяло от пространството на партиите на протеста. Те това не могат да го разберат“, заяви в предаването „Говори сега“ по БНТ бившият депутат от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

Според него ако Румен Радев спечели президентските избори, следващата партия, която ще се разцепи, е БСП. Колкото по-фрагментиран стане политическият живот, толкова по-силен става президентът, уточни Биков.

„Предполагаме, че когото и да издигнем за кандидат за президент, той няма да бъде изведнъж избран за президент, ще има определени трудности“, коментира Тома Биков.

Той не смята, че Румен Радев ще бъде избран от първия тур. И даде за пример Георги Първанов, който не беше избран на времето от първия тур, въпреки че по думите на Биков е имал повече популярност от Радев.

Съвсем скоро предстои от ГЕРБ-СДС да обявят конкретно име. Техният кандидат според Биков трябва да бъде медиатор на политическия процес, човек, който се опитва да консолидира политическата система. Не е задължително да бъде член на ГЕРБ и не по това са били техните критерии при избора, трябва да е диалогичен човек, да укрепнява политическата система, а не да я разпада.

„Румен Радев преди пет години губеше от който и да е кандидат на ГЕРБ, така казваха социолозите, след това спечели. В тези неща няма предизвестен победител“, смята депутатът от ГЕРБ-СДС.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html