21.8 C
София
вторник, 17 май 2022 г.

Асен Василев съди Тошко Йорданов за 250 000 лв.

Бившият финансов министър Асен Василев съди бившия депутат от „Има такъв народ“ Тошко Йорданов за 250 хил. лв. Василев е завел първо частичен иск за 25 100 лв. за нанесени неимуществени вреди заради клеветнически твърдения.

Василев е завел частичен иск за 25 100 лв. за нанесени неимуществени вреди заради клеветнически според него твърдения, казани от трибуната на НС на 29 юли от Тошко Йорданов, който тогава бе председател на парламентарната група на ИТН. Ако Василев спечели това дело, ще може да заведе ново за остатъка до 250 хил. лв., съобщава „Сега“.

Тогава Йорданов обвини Василев, че е откраднал интелектуална собственост от фирма и е бил осъден за това. Става въпрос за сайта „Лесно.ком“, в чиято дейност Василев имал участие и финансирал с личен заем, а по думите на Тошко Йорданов по-късно откраднал интелектуална собственост.

Василев отрече обвиненията и заяви, че по случая е спечелил всички дела. Той заяви още, че казусът се изкарва отново, след като ИТН три пъти го канили да стане министър, а той отказал.

В петък бившият финансов министър съобщи, че е завел дело срещу Тошко Йорданов, а „мястото, където спорът ще бъде решен, е Софийски градски съд“.

Днес Йорданов задочно отговори на Василев. След като ИТН се регистрира за изборите в ЦИК, той призова Василев да прочете  чл. 69 от Конституцията, който гласи, че народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание.

 

 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html