20 C
София
понеделник, 8 август 2022 г.

Гълъб Донев укроти превозвачите, няма да протестират

Социалният министър Гълъб Донев (вляво) и министърът на транспорта Христо Алексиев

Автобусни и таксиметрови превозвачи, както и ресторантьори, които готвеха протест за 28 септември, като за два часа между 10 и 12 часа трябваше да преустановят превозите в областните градове, няма да стачкуват. Те са договорили с правителството до две седмици да се изготви нова мярка за транспортния бранш като един от най-пострадалите от пандемията от ковид.

Срещата с транспортния бранш се е състояла по покана на служебния вицепремиер Гълъб Донев с участието и на министъра на транспорта Христо Алексиев.

От страна на служебните министри са поети конкретни ангажименти по поставените проблеми на 7 септември, каза Магдалена Милтенова – председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Тя посочи, че в момента има заявка от страна на държавата за добър диалог и за вземане на адекватни мерки за излизане от кризата. „Така, че се надяваме, че в тези две седмици, които предстоят, на практика, ще имаме положителни резултати. Но, за съжаление знаете, че дълги години винаги го имаме горчивия опит за обещано-изпълнено или обещано-неизпълнено, така че протестът се отлага за 13 октомври по същото време, на същите места, със същите участници, ако дотогава исканията ни не бъдат удовлетворени и поетите ангажименти не бъдат изпълнени“, допълни Милтенова.

Според нея за бранша е важно да има ясната заявка на държавата, че се ангажира с проблемите им и ще ги реши в най-кратки срокове.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html