20 C
София
понеделник, 8 август 2022 г.

Манолова призна защо иска оставката на министър на Радев

Мая Манолова, кадър Нова телевизия

Знак към премиера Янев, а не към президента Радев е искането на „Изправи се БГ! Ние идваме!“, е искането за оставка което коалицията вчера отправи.

„Всеки кабинет е ефективен толкова, колкото е ефективно най-слабото му звено. Начинът по който се управлява енергетиката бърка в джоба на всеки един гражданин”, заяви острието на коалицията Мая Манолова в интервю за Нова телевизия.

„Енергийният министър оставя заложените от Борисов мини да гърмят една след друга. Вижте какво се случи в икономиката, когато има смело поведение на министър в лицето на г-н Петков”, добави Манолова.

Според нея е необходим смел министър на енергетиката, който „да разсече корупционните схеми и да освети далаверите в сектора”.

„Драстичното повишаване на цената на това влияе върху инфлацията и повишаването на цените на стоките от първа необходимост. Сметките на бизнеса ще доведат до фалити. Енергийният министър трябваше да участва в смяната на ръководството на борсата и на останалите държавни дружества свързани с енергетиката”, каза Манолова.

„Ние категорично подкрепяме Румен Радев и Илияна Йотова за следващ мандат. Аргументите са ясни. Радев се държа достойно и единствен застана на страната на народа. Назначените от него министри не са свещени крави и не са безгрешни”, посочи Мая Манолова.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html