16.8 C
София
сряда, 10 август 2022 г.

Накъде върви „бизнес дружеството“ на Петков и Василев?

Кристиан Вигенин, БСП, кадър бТВ

Новият политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев е бизнес дружество, което ще бъде регистрирано като партия, но няма идеи и политики, обяви в интервю за бТВ заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин.

Той попита ако „Продължаваме промяната“ някога спечели избори, към кое политическо семейство ще се присъедини, след като според тях „няма ляво и дясно“.

От началото на прехода БСП се сблъсква с нови и нови проекти, но все още е и ще продължава да бъде водеща политическа сила. По думите на Кристиан Вигенин в кампанията всеки трябва да каже за какво се бори и какви са приоритети му, за да може това да се използва и след изборите за основа за разговори на принципна основа.

За пореден път представителят на социалистите заяви, че БСП стои зад кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова.

Според него с издигането на двама от заместник-председателите на партията и едно от знаковите лица на левицата – проф. Радослав Гайдарски, като участници в Инициативния комитет, трябва да се сложи край на всички спекулации, които вървяха в последните месеци. По думите му в самия Инициативен комитет за издигане на двойката Радев-Йотова ще има и други лица свързани с БСП.

„Този Инициативен комитет е преди всичко знак към обществото за това, че президентът Радев продължава да бъде непартийно обвързана фигура, човек, който е наистина държавен глава на страната ни. За петте години на своя мандат той показа, че има качествата да води страната“, заяви Кристиан Вигенин.

Той подчерта, че с инициативния комитет се дава знак на обществото, че гласувайки за Радев, ще дадат гласа си за човек, който ще гарантира стабилността в страната, предвидимостта в управлението. „Нека Радев и Йотова да дадат старт на своята кампания и дадат своята оценка, какво искат да кажат с този Инициативен комитет, формиран от тях самите“, допълни зам.-председателят на левицата.

По повод продължаващите номинации в БСП, Кристиан Вигенин коментира, че БСП е демократична партия. По думите му само левицата има класическите белези на политическа партия – има партийни органи, които взимат решение, съгласно своя закон – Уставът.

„Националният съвет взе принципна позиция за подкрепа на кандидат-президентската двойка Радев-Йотова още през април, но имаме своите уставни ангажименти“, каза той и допълни, че до вчера е бил срокът за провеждане на конференциите на местните структури на партията.

Вигенин обясни, че има и други имена, но огромна част от тях са издигнали Радев и Йотова. „Това ни позволи без никакви колебания да се включим в Инициативния комитет“, каза той.

Вигенин коментира, че е било отговорено на всички въпроси и Радев е дал ясно да се разбере, че не е напуснал полето, от което е тръгнал преди 5 години. „От казаното от Радев и Йотова става ясно, че вижданията им за принципите, посоката на развитие на страната съвпадат до голяма степен с нашите. Това е важното“, подчерта зам.-председателят на БСП.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html