21.8 C
София
вторник, 9 август 2022 г.

„Цветът на България“ короняса Радев за кандидат за президент

сн. БТА

В бляскава церемония, достойна за коронясване на монарх, украсена богато с хора на изкуството и културата, Инициативен комитет обяви, че издига Румен Радев и Илияна Йотова като независими кандидати за президент и вицепрезидент на изборите на 14 ноември. Членовете на комитета се събраха в НДК. Сред тях има и политици от различни формации – БСП, „Има такъв народ“, „Продължаваме промяната“, „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и др.

За Румен Радев и Илияна Йотова подкрепа декларираха историкът проф. Искра Баева, журналистът Тома Томов, диригентът Йордан Камджалов, естрадната певица Росица Кирилова, ген. Михо Михов, Румен Гунински, психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова, актьорът Павел Попандов и др.

кадър БНТ

„Искам да благодаря на всички вас – общественици, творци, хора от институтите, академиите, училищата, лекари, шампиони, бивши колеги, българи с достойни биографии. Изключително се радвам, че сме заедно тази вечер и ви благодаря за подкрепата! Признавам си, енергията и зарядът при сформирането на този инициативен комитет надхвърли далеч очакванията! Приемам вашата подкрепа като оценката за свършеното до момента в първия мандат. Президентството се утвърди като стълб на стабилност, защото и в най-тежките времена ние с г-жа Йотова не се отклонихме от мисията си да отстояваме държавността, да бъдем коректив, да фокусираме общественото внимание към недъзите на политическата система, да отстояваме българския национален интерес навън… Защото вярваме, че президентската институция символизира единството на нацията. Но единството не е механичен сбор на грабители с ограбени, на лъжци с излъгани“, заяви президентът Румен Радев.

Считам, че последните пет години промениха обществената атмосфера. Защото няма нормален човек, който да приеме корупцията и произволът, каза още Радев. Той обяви, че счита като етапен провал неуспеха за съставяне на правителство от партиите на промяната.

„Ние знаем, че с обща воля ще постигнем решение. Волята на хората е гарантът, че тези промени ще се случат, категоричен е Радев. Ние разбира се, ще продължаваме да носим своята отговорност, защото в този път ние ще разчитаме на вас“, допълни президентът.

Ние няма да оставим българите да се свиват от страх в нишите на оцеляването. Затова и подкрепихме площадите на недоволството, заяви Радев.

„Изборите на 14 ноември ще бъдат истинско изпитание – не само като организация, но и заради сливането на двете кампании и изкривяването на мажоритарния характер на президентския вот. Затова искам да благодаря на всички партии и коалиции, които заявиха подкрепата си за нас и съм готов да работим заедно в името на общи цели за България“, каза още президентът Румен Радев.

За пет години мога да твърдя, че нашият екип е още по-сплотен и непоколебим, подчерта Радев относно работата си с вицепрезидента Илияна Йотова. Предстои ни избор ценностен, избор на бъдещето, избор, в който ние ще разчитаме на вашите вяра и енергия, допълни Радев. Казвам го и днес – с вас съм, заяви на финала на обръщението си президентът Румен Радев.

кадър БНТ

„Благодаря ви, че ни подавате ръка в този толкова труден, но много важен момент. Живеем наистина в много сложно време. Много години позагубихме, много илюзии. За съжаление, разпадът на институциите и държавността се отрази на всички нас. От нас, от всички българи, зависи да си върнем надеждите. Уморената от злоупотреби и клишета дума „народ“ трябва да има нови измерения“, каза пред събралите се вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Много се говори за единение – нека не злоупотребяваме и с тази дума. Защото единението днес означава преди всичко права. Ние, българските граждани искаме своите права, защото не сме поданици, колкото и да се опитват да ни третират точно обратното, допълни Йотова. Единението се заключава в две много важни думички – справедливост и солидарност. Не бива да ги забравяме, те са част от нас“, каза още вицепрезидентът. Нашата задача е да върнем солидарността и справедливостта, обяви Йотова.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html