2.2 C
София
сряда, 27 октомври 2021 г.

Стойчо Младенов се извини на „синя“ България

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов беше замесен в скандал, но той намери начин да се извини за случилото се. След победата над „Левски“ с 2:1 наставникът се снимаше с много фенове на Националния стадион „Васил Левски“. Без да забележи какво поставят пред него, Стойчо позира пред група привърженици на ЦСКА, един от които извади знаме с надпис КЗЛ (б.р. – К*р за Левски). Младенов бе съсипан от критики в социалните мрежи от много запалянковци, подкрепящи „сините“.

Ето цялото съобщение на Стойчо Младенов:

„Искам да се обърна към цялата футболна общественост заради един кадър, в който участвам след мача ЦСКА – „Левски“. По време на радостта на „червените“ фенове съм заснет зад плакат, който е обиден към нашия съперник. Никога в моя живот не съм си позволявал да обиждам или унижавам някого. Или ако съм го направил, съм имал силата да се извиня. Длъжен съм да го направя и сега! В нито един момент не съм знаел какво пише на въпросния плакат. В минутите на радост и еуфория се снимах и поздравявах със стотици запалянковци на ЦСКА. Разбира се, запалянковците правят хореографии и транспаранти, каквито преценят. Но ние, участниците в мачовете, винаги трябва да демонстрираме уважение към съперника. В не едно интервю съм се възмущавал от фланелките, с които излязоха играчите на „Левски“ при празнуването на титлата си през 2000 г. На тях пишеше „Аз мразя ЦСКА!“

Искам да уверя всички хора, които обичат футбола, че аз уважавам всеки съперник. С Наско Сираков сме били съотборници в националния отбор и до ден днешен имаме респект един към друг. Със Станимир Стоилов сме колеги и съперници, между които отношенията са прекрасни. Имам десетки приятели, които симпатизират на „Левски“, но животът ни е събрал и няма да ни раздели. Затова искам да кажа едно голямо „Извинявайте!“ на всички за неволното ми участие в този кадър. Подчертавам – НЕВОЛНО! Празнувах с хилядите наши фенове победата на ЦСКА. Но никога не бих си позволил да съм неуважителен към „Левски“ или който и да е съперник. Надявам се да бъда разбран.

И ще завърша, че хилядите по трибуните показаха само едно – нашият футбол го е имало, има го и ще го има, защото се наслаждава на вечното дерби. Без „Левски“ никога ЦСКА няма да е същият. И обратното. Без „Левски“ аз нямаше да съм футболистът и треньорът, който съм. С уважение, Стойчо Младенов“, написа Екзекутора на „Ливърпул“.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html