4.2 C
София
неделя, 5 декември 2021 г.

Петков и Василев прибират социалдемократите на Камов в коалицията

 

Бившите служебни министри Кирил Петков и Николай Василев се похвалиха, че влизат в коалиция със социалдемократите на Николай Камов. „Продължаваме промяната” ще влезе в коалиция с „Политическо Движение Социалдемократи”. Забравената соц формация, която беше основана от Николай Камов и залезе след разлъката с БСП, вече има нов гостоприемник.

Петков и Василев пък очевидно се опитват да покрият и лявото политическо пространство, след като анализатори упорито ги поставят в десния политически сектор.

Социалдемократическата партия беше основана през 2000 г. от бившия социалист Николай Камов, секретар на ЦК на Комсомола преди 1989г. Формацията влизаше в парламента с БСП.

През 2008 г. Николай Камов, който тогава беше депутат от парламентарната група на левицата, беше изгонен от „своите“. Формалната причина беше, че не участва в работата на групата и се отклонява от общите й позиции. Всъщност отдавна имаше търкания между него и тогавашното ръководство на БСП в лицето на премиера Сергей Станишев. Самият Камов обяви, че напуска политиката няколко години по-късно и движението официално премина в ръцете на други.

От „Продължаваме промяната” хвалят социалдемократическото движение в прессъобщение, че „работи за превръщане на България в модерна и развита държава”. „Трите принципа на социалдемокрацията – справедливост, свобода и солидарност са изцяло покрити от програмата, която предлага коалиция „Продължаваме промяната“, което е основният мотив на движението да се присъедини към коалицията”, обосновават Петков и Василев разширяването на политическия си съюз.

Фенове на Кирил Петков и на Асен Василев са в ступор и се питат така ли „почтените“ политици ще продължат промяната – като реабилитират стари социалисти, от които дори и БСП се еманципира. С подобни ходове двамата могат единствено да отдръпнат от формацията си дясно мислещите хора.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html