26.8 C
София
вторник, 17 май 2022 г.

Вежди Рашидов: Минеков е болен човек, трябва да се лекува

Вежди Рашидов, кадър бТВ

Скулпторът Вежди Рашидов отвърна в интервю за бТВ на обвиненията на служебния министър Велислав Минеков от неотдавна, че фирмата „Главболгарстрой“ е била облагодетелствана от Рашидов, докато е бил министър, и за награда е построила дома му. Според Рашидов има разследващи органи, които могат да установят дали има нещо нередно. Той допълни, че води две дела срещу Минеков и ще заведе трето.

„За два месеца направи толкова много глупости, които друг за 10 години не можа. Ателието на баща му е на 50 м от моята къща, като аз я взех преди те да са взели от държавата две ателиета. „Главболгарстрой“ не строи „Ларгото“, а варненска фирма и това му е грешка, апелирам „Главболгарстрой“ да го осъди този човечец, защото не може да се хвърлят клевети“, допълни Рашидов.

Твърдението на Минеков бе свързано с изграждането на музея „Квадрат 500“ и на Ларгото в София, където, според служебния министър, конкурсите били проведени така, че да остане само „Главболгарстрой“. След като е получила и изпълнила поръчките, за благодарност, фирмата построила къщата на Вежди Рашидов.

Рашидов посочи, че  „Главболгарстрой“ са построили къщата му и има документи за всичко, а мястото си е негово. Допълни, че от доста време Минеков го следи постоянно, защото са съседи и заради него „и тухличката е платена с фактура“.

„Това е болен човек, трябва да се лекува. Нямам контакт с него, не желая да имам. Сигурно защото на баща му скулптурите са в Музея на социализма, той идваше да си ги иска, само че авторските права са платени“, коментира Рашидов.

Относно настойчивия апел на Минеков – ГЕРБ да се изнесат от централата си в НДК, Рашидов, който от скоро е член на Изпълнителната комисия на партията, заяви, че са настанени там законно.

Вчера скулпторът откри своя галерия, която е подарък от съпругата му Снежана Бахарова. Обясни, че след два мандата като министър на културата се е върнал към изкуството заради здравословното си състояние.

„Политиката е мръсна работа. В 45-о Народно събрание видях дъното на парламентаризма. Изхарчихме половин милиард лева заради инфантили, които не си дават сметка, че това тежи на джоба на българина. Неопитни, улицата, това не е детска градина“, каза Рашидов.

Той предупреди, че ако го ядосат, може и да се върне в политиката.

Източник: бТВ

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html