26.8 C
София
вторник, 17 май 2022 г.

Волен ще отиде на балотаж, за да поиска сметка на Радев

Волен Сидеров, кадър Нова телевизия

Волен Сидеров, който се кандидатира за президент в предстоящите на 14 ноември избори поиска диспут с настоящия държавен глава Румен Радев. Ако обаче Радев откаже да се яви на такъв диспут Сидеров се зарече да стане негов опонент на втория тур на президентските избори, до който ще стигне.

„Както чета и гледам всички са сигурни, че той щял да бъде избран отново. Нищо не се знае. Ако не дойде сега, то като отида на балотаж, ще мога да му задам въпроси. Трябва да се окаже съпротива. През 2016 г. ГЕРБ даде поста на Румен Радев. Те сега уж враждуват, само че тогава му подариха тази позиция“, заяви Волен Сидеров пред Нова телевизия.

Недоволството си от Румен Радев той изказа, като припомни, че още през 2016 г. е поискал от президента да преименува връх Мусала на Св. Иван Рилски, но получил отказ. Основният упрек на Сидеров към Радев обаче е за подкрепата му за проекта „Три морета“ и други събития, с които се образува фронт срещу Русия.

Волен Сидеров бе категоричен, че при последните избори, в които е участвал, са се купували гласове. И припомни още: „През 2006 г. бях на балотаж с Георги Първанов. Тогава в мюсюлманските райони у нас се разпространяваха листовки, в които се призоваваше на турски да се гласува за Първанов.“

Източник: Нова

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html