18.8 C
София
вторник, 9 август 2022 г.

Ето защо ГЕРБ застават зад проф. Герджиков, а не Бойко Борисов

Тома Биков, ГЕРБ, кадър бТВ

ГЕРБ търси президент, който да бъде арбитър на обществото, да бъде помирител, да е в състояние да чуе и разбере различните гледни точки. Борисов не е далеч от този тип поведение, но е възприеман от огромна част като една от двете спорещи страни, заяви в интервю за бТВ Тома Биков от ГЕРБ.

„Да се решава този спор между Борисов и Радев на президентските избори за мен е безсмислено, защото трудностите и големите предизвикателства ще дойдат след това“, отбеляза Биков.

За да се избегне политическият спор тяхната цел е точно обратната. „Затова подкрепяме проф. Герджиков – искаме президентството да се върне към своята същност на институция, в която различните гледни точки и спорещи страни да седнат на една маса и да постигнат съгласие по основни теми пред нацията“, добави Тома Биков.

Според него въпросът е хората да разберат, че има кандидат, на който може да се гледа като на възможност за разрешаването на тази политическа криза. „Не възприемаме президентските избори като футболен мач, ние не критикуваме г-н Радев, а неговото поведение като президент. Ако продължим с футболната аналогия, президентът трябва да бъде съдията на мача. Ние имаме съдия на мача, който непрекъснато се опитва да вкара гол на един от двата отбора“, коментира Биков.

„Не издигаме партиен кандидат, защото е такава ситуацията. Напълно осъзнато сме готови да се надскочим като партийна структура и представители на една политическа сила и го правим умишлено в името на това България да има стойностен президент, който да бъде президент на Република България, а не на ГЕРБ, на БСП, на протестиращите, на добрите, на лошите и на всички останали, на които се делим в момента“, каза още Тома Биков.

Източник: БТВ

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html