18.8 C
София
петък, 20 май 2022 г.

Илияна Йотова: Кандидатурата на Герджиков е политическа

Илияна Йотова, кадър Нова телевизия

Анастас Герджиков си става една политическа фигура, защото неговата кандидатура си е политическа, зад нея стои партия ГЕРБ. Оттук-нататък ще разсъждаваме и върху тази плоскост, обяви вицепрезидентът Илияна Йотова в интервю за Нова телевизия.

Тя заяви, че е против разделението генерал-интелектуалец. „Аз съм за човека на действието, а не за човека на кабинета”, каза Йотова.

„Неведнъж съм гостувала в Софийския университет. Смятам, че се разбираме чудесно. Като опонент не го познавам, ще трябва да го чуем с първите му послания, с гледната му точка по различни теми – вътрешни и международни”, каза Йотова.

Относно отказа на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да се кандидатира, Йотова каза, че е разочарована. „Очаквах този сблъсък. Четири години като че ли противопоставянето ни вървеше точно по тази линия – генерал и генерал, ако трябва да вляза във вашата стилистика и риторика, но той някак не посмя“, коментира още Йотова.

„Тогата е нещо много свещено и много специално особено когато се открива академичната учебна година. Възпитаник съм на Софийския университет и помня тогава в два случая, когато ме приеха и когато ми дадоха дипломата. Тогата се смята на символ на познанието, на истината, доста грубо е да се използва за политически цели“, коментира още вицепрезидентката.

Относно това, че тя и президентът Румен Радев изгубиха подкрепата на ДПС, Йотова каза, че разчита на мъдростта на техните избиратели. „ДПС е политически фактор в България, не подценявам техните избиратели”, каза Йотова.

Източник: Нова

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html